Frister det å sykle Rallarvegen fra Finse til Flåm i sommer? Her får du et lite innblikk i hvordan en sykkeltur på Rallarvegen kan utarte seg, med opphold på historiske hotell og smakfulle gourmet måltid!
Rallarvegen en av landets vakreste og mest populære sykkelruter. Bli med og ta en titt!
Den 8 mil lange Rallarvegen strekker seg fra Haugastøl i øst, til Flåm i vest. Den ble bygget av anleggsarbeiderne, “rallarne”, til Bergensbanen, og sto ferdig i 1909.
Vi velger å starte turen fra Finse. Herfra er det 5 mil ned til Flåm. Hotellet Finse 1222 ligger idyllisk til på stasjonen med utsikt til Hardangerjøkulen og Finsevatnet.
Vi ankommer dagen før, og får du servert den berømte hjemmelagde rallarsuppen med nybakt brød i den lille, sjarmerende kaféen.
Etter en god natts søvn spiser vi en deilig frokost, og får utdelt matpakke til turen, selveste Rallarpakken.
Personalet på hotellet gjør klar syklene til oss. Vi foretrekker å leie, fordi disse robuste tohjulingene er spesiallaget for Rallarvegen. I tillegg slipper vi sykkelfrakt på toget.
Turen starter i høyfjellet med vakker utsikt til Hardangerjøkulen og snødekte fjell. En oversikt over stoppestedene på ruten er festet i klistremerket på sykkelen – praktisk!
Høye fjell i nydelige omgivelser tar pusten fra oss.
Rallarvegen er ikke bare en sykkeltur i unik natur, men også en reise gjennom fascinerende kulturhistorie.
På toppen av Kleivagjelet (fossefallet) tar vi en matpause. Her er det en fantastisk utsikt mot Kleivebroen fra1906, som regnes for å være en av de fineste broene som var laget til Bergensbanen.
Trebroen vi passerer litt senere, er et fint sted å stoppe for å ta et bilde.
Veien er gruset, og stort sett grei å sykle, men noen steder triller vi.
På tur ned de 21 krappe Myrdalssvingene er det bratt. Vi henger på bremsene, og er snart fremme i Flåmsdalen, ca. 300 meter nede.
Ved ankomst i Flåm tar vi Flåmsbanen til Myrdal stasjon, og toget tilbake til Oslo. Takk for en spektakulær tur!